Biologisk och mänsklig mångfald is da shit och lieslåtter är fett hett!

Ängsskötsel

Jag åtar mig uppdrag inom lieslåtter, hässjning och hamling, av såväl privatpersoner som myndigheter och kommuner. Vi är några stycken i Dalarna som utbildats av Länsstyrelsen i området och vi kan tillsammans eller själva ta oss an stora som små områden, främst kring Dalarna och Stockholm.  

Kulturlandskapsvård

Jag åtar mig mindre uppdrag inom praktisk natur- och kulturlandskapsvård. Jag kan röja sly på din tomt eller göra större insatser, som engångsåtgärder i ett naturreservat, restaurering av en betesmark, underhåll av stigar, friställning av gamla lövträd, röjning på åkerholmar och för ökat ljusinsläpp i skogsbryn. Allt arbete sker manuellt med motorsåg, röjsåg och handredskap - med miljö, naturvård och biologisk mångfald i åtanke.

Jag har 13 års erfarenhet av restaurering och underhåll i naturreservat i Stockholms skärgård, med odlings- och betesmark, strandängar, bland- och barrskog.

Lammskinn

Från min tid som minibonde har jag kvar lammskinn från de egenuppfödda gutefåren till försäljning. Jättehärliga, mjuka och vackra lammskinn, beredda i Sverige på Tranås skinnberedning.

Skötselråd: Skaka och vädra skinnet regelbundet för att behålla det lika fint som när du köpte det. Bäst effekt gör det om du hänger ut det i fuktigt väder, då öppnar ullen sina celler och släpper ut gammal luft och tar in ny, vilket gör att smuts stöts bort. Skaka innan du tar in det igen och skinnet blir som nytt .

Får du en fläck på ullen på ett icke tvättbart skinn så kan du försiktigt gnugga med en ljummet fuktad trasa eller tvättsvamp. Det är skinnsidan som är vattenkänslig. 

Honung

100% honung från egna bisamhällen. Honungen är skonsamt hanterad utan värmning, den har alla näringsämnen i behåll.

Fast för- och sensommarhonung finns till försäljning
500 g. i glasburk        65 kr (130 kr/kg)
700 g. i glasburk        90 kr (128,57 kr/kg)
1500 g. i plasthink    180 kr (120 kr/kg) Slutsålt
3000 g. i plasthink    350 kr (116,67 kr/kg) Slutsålt

Nyslungad (flytande) honung  säljs under högsäsong, på förbeställning.  Nyslungad honung är en exklusiv delikatess och färskvara. Den håller sig flytande och len i allt från 2 veckor till flera månader, därefter stelnar den och blir grovkornig. Den går utmärkt att äta även då, men bäst gör den sig inom några veckor efter tapp-dag. Ringla över yoghurt och färska bär, ha i salladsdressing eller grillmarinad och till ostbrickan - eller vad sjutton som helst! Det är inga svårigheter att göra slut på burken. 
350 g. 65 kr.   Boka redan nu för säsong 2019.

                       © Copyright Mark och Kupa